Koning Feestvarken

Er was eens een koning die van feesten hield. Hij vond varkentjes heel leuk en lekker. Daarom werd hij Koning Feestvarken genoemd. De mensen vonden het een goede koning. Ze kregen elke dag vlees voor de barbecue. Maar op een dag stond er een groot gebouw vlak voor het paleis. De varkentjes in de wei waren verdwenen. De planten hingen slap. Het leek wel of er minder vogeltjes waren. Wat was er gebeurd? 
Dit is een grappig sprookje over de niet zo grappige gevolgen van de intensieve veeteelt, in dit geval de varkensteelt. Het stimuleert na te denken over je eigen eetgedrag en de gevolgen daarvan voor dieren en natuur. Het is de bedoeling dat de jonge lezer zich afvraagt: ‘waar komt die worst op mijn bord eigenlijk vandaan?’
Dit sprookje is speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 3 en 4. Het kan ook gebruikt worden met een een kort lespakket "Ecologische Voetafdruk". Dan is het geschikt voor kinderen van groep 5 en 6. Zie onder het kopje "lespakket".

Klik Hier

Olivia op zoek naar geluk

Olivia zit elke dag uit het raam te turen. Verveeld en alleen. Ze ziet buiten de anderen samen staan. Ze zou ook wel bij een vriendenclubje willen horen. Misschien is er ergens een plek in de wereld waar het leuker is, piekert Olivia. Dan neemt ze een besluit. Oliva gaat op reis, op zoek naar geluk. Zal Olivia het geluk vinden?

Op een speelse manier komen onderwerpen als pesten, eenzaamheid en vriendschap aan bod. Olivia, de hoofdpersoon, ervaart dat geld of luxe niet gelukkig maakt, maar anderen helpen wel. Ze merkt dat schijn bedriegt en de binnenkant belangrijker is dan de buitenkant. Uiteindelijk krijgt ze een steeds positievere kijk op het leven en ontdekt ze dat de ingrediënten voor geluk altijd al aanwezig waren. Pas als Olivia zichzelf durft te zijn, wordt zij geaccepteerd en vindt zij geluk.

Geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar waarbij de tekst zelfstandig gelezen kan worden door kinderen vanaf 7 jaar. Voor kinderen van 5 en 6 jaar is het een goed voorleesboek..

Klik Hier

Het vogeltje dat niet fluiten kon

Mees is een mooie vogel. Maar hij fluit niet. Daarom wordt hij gepest. De vrouwtjes willen geen nestje bouwen met een vogel die niet fluit. Mees is al jaren alleen. Op een dag worden bijna alle vogels gevangen. Mees is de enige die kan helpen. Maar dan moet hij wel fluiten. Zal het hem lukken?

Een spannend en ontroerend sprookje. Het laat zien dat pesten niet leuk is voor degene die wordt gepest. En de pestkop komt erachter dat een sukkel misschien helemaal niet zo’n sukkel is. De zogenaamde sukkel blijkt een doorzetter te zijn, die zijn angsten weet te overwinnen. Het verhaaltje laat de kinderen ook nadenken over het houden van een zangvogel als huisdier. We gaan er anders mee om dan met onze andere huisdieren zoals een hond of kat. Die sluiten we niet dag en nacht op in een kooi waar nauwelijks ruimte is. Een vogeltje zit zich de hele dag in zijn kooi te vervelen, meestal alleen. Schoon water en eten is genoeg, denken we. Waarom snappen we niet dat een vogeltje ook vrijheid nodig heeft, ook samen met zijn vriendjes wil zijn, ook zijn benen (vleugels) wil strekken? We vergeten dat het vogeltje misschien babyvogeltjes had in het wild, waar niet meer voor wordt gezorgd.

Als voorleesboek voor kinderen van 5 en 6 jaar. Om zelfstandig te lezen voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Klik hier

HANDSOME HARRY CAN”T SING

Dit is de engelse versie van het sprookje Het vogeltje dat niet fluiten kon. Het sprookje is uitgegeven in Zuid-Afrika. Als je geinteresseerd bent in een papieren boekje, neem dan contact met mij op.

klik hier

Beestenbende

Daan leest een boek over het varkentje Molly dat ontvoerd wordt door een varkensfokker. Haar vriendjes op de boerderij  willen haar redden. “Kon ik maar helpen!” zucht Daan. En dan gebeurt er iets vreemds. De letters dansen op de bladzijde. Het varkentje beweegt zijn kop. Of verbeeld ik me dat alleen? denkt Daan. Hij staart naar het boek. En dan, ineens:
PLOP! Een dik, modderig varken springt uit het boek, naast zijn bed. Even volgt Kees, de hond en daarna Madammeke, het kippetje. Ze staan alledrie in de slaapkamer van Daan. “Je moet ons helpen Molly te redden”, zegt Max. Als Daan is bijgekomen van de schrik, stemt hij toe. Hij heeft wel zin in een avontuur. Hij had altijd al iets willen doen voor dieren in nood. Fred, de grote stier wordt er ook bij gehaald. Het is een hele klus om al die dieren verborgen te houden voor papa en mam. Oma helpt gelukkig mee. Met z’n allen gaan ze op pad om Molly te redden. Zal het hen lukken?

In dit knotsgekke en spannende sprookje kijk je vanuit het standpunt van de veedieren. Zij hebben gevoelens net als ieder ander dier. Ze willen ook gewoon een leuk leven. Het gaat ook over saamhorigheid en vertrouwen in degenen om je heen.

Geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar

Boek nog in de maak